26. 03. 2024.

Otvoren poziv za BIOS In-Cube inkubator


Prijavite se do 9. aprila 2024.


Uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Institut BioSens pokrenuo je još jedan vid podrške akademskoj zajednici: Inkubator program za podršku preduzetničkim timovima u okviru naučno-istraživačkih organizacija (NIO) – BIOS IN-CUBE.

Misija BIOS In-Cube programa je da pruži podršku u premošćavanju jaza između istraživanja u okviru akademskog sektora i preduzetništva. Cilj je razvoj kulture inovacija i komercijalizacije naučnih rezultata u pravcu ostvarenja širih ekonomskih i društvenih koristi, sa fokusom na primenu naprednih rešenja u poljoprivredi, proizvodnji hrane, ekologiji i biosistemima generalno.

Aktivnosti BIOS In-Cube inkubatora u 2024. godini biće usmerene na podizanje kapaciteta inovativnih startap timova iz NIO da osmisle, pokrenu i ostvare finansiranje za inovativne ideje i rešenja. Ove aktivnosti biće ostvarene kroz:
– Seriju treninga sa 7 modula (prezentaciju programa možete pogledati ovde)
– Hand-on rad na izradi prijave za finansiranje komercijalizacije istraživanja na odabrani poziv
– Mentorsku podršku u domenu poslovnih aktivnosti razvoja inovacije
– Mogućnost korišćenja resusa Instituta BioSens (laboratorije, podaci)
– Osposobljavanje za prezentaciju poslovnih ideja investitorima (pitch)

U prvoj seriji aktivnosti pravo učešća će ostvariti 10 timova sa najbolje evaluiranim inovativnim idejama. Poziv za prijavu timova iz akademske zajednice, uključujući istraživače, nastavno osoblje i studente otvoren je do 9. aprila 2024. Tekst poziva možete pogledati ovde.

Radite na razvoju naprednih rešenja u poljoprivredi, proizvodnji hrane, ekologiji …
Imate inovativnu ideju sa komercijalnim potencijalom….
Želite da obezbedite sredstva za razvoj i komercijalizaciju Vaše ideje…

Prijavite se na poziv BIOS IN-CUBE poslovnog inkubatora!!!