05. 06. 2023.

Konferencija AGTECH BUDUĆNOST – INOVATIVNA POLJOPRIVREDA


Konferencija će biti održana u dva dana, 12. i 14. juna 2023. godine u amfiteatru Instituta BioSens.


AgTech Superklaster poziva Vas na konferenciju “AgTech budućnost – inovativna poljoprivreda” koja se će biti održana 12. i 14. juna 2023. godine sa početkom u 9.30h.

Na konferenciji će biti predstavljeno stanje, potencijali i izazovi AgTech ekosistema u Srbiji i svetu, kao i projekcije budućih kretanja u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane. Pored toga, učesnici konferencije imaće priliku da se upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u oblasti AgTech industrije, inovacijama i razvojnim prilikama u tom sektoru, kao i sa inovativnim tehnologijama i procesima u poljoprivrednoj proizvodnji u svetu.

Konferencija će okupiti zainteresovane partnere iz agro i IKT sektora, domaće i međunarodne AgTech stručnjake, investitore, startape i druge aktere zainteresovane za razvoj održivog AgTech ekosistema. Događaj će, istovremeno, biti prilika za razmenu novih ideja i uspostavljanje saradnje između učesnika. Na konferenciji će, takođe, biti predstavljene startap kompanije i preduzetnici, kao i ostvarena partnerstva između privatnog sektora i akademije, koja je podržao AgTech Superklaster.

Drugog dana konferencije, u sredu, 14. juna 2023. biće održano “Case study” takmičenje na kome će timovi mladih talenata ponuditi različita rešenja za izazove u AgTech oblasti.

AgTech Superklaster, koji je organizator konferencije, osnovan je uz pomoć projekta Srbija Inovira, koji sprovodi ICT Hub uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Osnivači AgTech Superklasetra su: Privredna komora Srbije, Institut BioSens, MK Grupa, Delta Holding, OTP Banka, DDOR Novi Sad, E&Y, Agremo, Bitgear, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu i Mokrin House.
Molimo Vas da prisustvo na konferenciji potvrdite na sledećem linku.
U nastavku je agenda konferencije.